Entries About Linkies Tips Rules Facebook Twitter Asking Follow Home
Welcome


Assalamualaikum.Selamat datang ke blog cik moon.Perkongsian disini hanyalah berdasarkan pembacaan yang sudah sedia ada.Sekiranya terdapat kesilapan dalam nukilan saya ini,semoga anda dapat menegur saya.Sekiranya anda hendak berkongsi ilmu disini pun saya dengan berbesar hati mengizinkannya..

TagboardOld Entries


CreditsTemplate by Zahra & Jemima. Codes by
Fatin. Edit by Your Name. Image by WHI

Kucingku

          

Assalamualaikum sekali lagi teman..Hihihi..Udah makan petang ke belum?/Miss moon sudah makan petang..Hari ini,miss moon nak berkongski sedikit cerita berkaitan kucing miss moon sendiri..Ada apa dengan kucing miss moon ya??Ada cerita panas ke??

Tak adalah ...Miss moon sekadar ingin berkongsi mengenai keakraban miss moon dengan kucing miss moon..Miss moon ada dua kucing.Yang tua namanya belang dan yang muda namanya apai..Comel kan..


Miss moon tak tahu nak mula cerita dari mana..Tak apalah..Biar miss moon mula dengan pertemuan pertama miss moon dengan kucing miss moon..Belang udah lama ada disisi miss moon..Yang apainya,,ayah miss moon ambil untuk dijaga dirumah..Pada mulanya ibu miss moon tidak menerima kehadiran apai dengan baik kerana apai selalu berak diatas tilam

Asyik berak je kerjanya apai ini.Ingat orang lain tak ada kerja ke.

Mula mula memang geram.Namun,lama kelamaan kami semua sudah berjaya mendidik dia..Akhirnya dia pandai juga nak buang air besar di tandas..Huh..Leganya..Tak payah penat penat lagi nak bersihkan tahi dia..huhuhuh..Tiba tiba hati miss moon berbisik.

Terima kasih ALLAH kerana mengurniakan 2 ekor kucing yang sangat baik.

Miss moon bersyukur kerana ada apai dan belang..Mungkin ada sesetengah orang kata yang miss moon ni gila cakap dengan kucing..Namun,,rasa tenang sebenarnya kalau kita mengenali hati kucing dengan lebih mendalam.Percayalah..Kucing akan sentiasa memberikan kita senyuman acapkali kita letih ataupun kita marah..Jadi,,kepada sesiapa yang tidak suka kucing..Berhentilah mencederakan mereka..Tidak salah anda membenci mereka..Mungkin anda ada peristiwa hitam bersama kucing..Tapi,,cubalah untuk tidak menyakiti mereka dan didiklah diri anda untuk menyayangi mereka.? Newer Post
Older Post ?


Older Post ?